info
Welcome! Find here the latest fashion trends hot off the runways,celebrity style,fashion and beauty tips AND shows you where to shop for affordable clothing and accessories inspired by the runway. It's runway fashion on a budget!

NAKED FASHION, FULLY CLOTHED

You are here: Home / Weight loss / Dieta Rina sau dieta de 90 de zile

Vezi mai multe diete

Dieta Rina sau dieta de 90 de zile

Una dintre cele mai populare diete in momentul de fata in Romania si in Europa in general, Dieta Rina, a fost creeata in America, fiind una dintre dietele care ne promit sa slabim intre 15-20 de kilograme, fara eforturi majore.

Chiar daca slabim destul de mult, scopul dietei nu este numai pierderea kilogramelor in plus, ci schimbarea metabolismului in general. Cu alte cuvinte, dieta Rina pune metabolismul lenes la treaba, il stimuleaza sa arda mai mult si implicit, sa slabim mai mult. Un metabolism sanatos ne ajuta sa evitam efectul de yo-yo, respectiv acumularea rapida a kilogramelor pierdute, o data ce incheiem dieta si incepem sa mancam normal.

Cum functioneaza dieta Rina? Desi puteti slabi 15 kilograme pe parcursul celor 3 luni de dieta, regimul este unul foarte sanatos, pentru ca nu slabiti mai mult de 1,5 kg pe saptamana, adica exact cat ne sfatuiesc medicii nutritionisti ca fiind ideal.

Dieta de 90 de zile a fost initial prescrisa sportivilor, insa a fost adoptata si de medicii cardiologi si recomandata celor ce sufera de boli cardio-vasculare, pentru ca are efecte benefice asupra tensiunii arteriale.

Asa cum ne sugereaza si numele, dieta tine 90 de zile, o puteti intrerupe si mai repede, daca nu doriti sa slabiti atat de mult, insa efectul de schimbare a metabolismului nu mai este garantat.

Reguli generale ale dietei. Numarul de calorii consumate zilnic vi se poate parea destul de mare, insa dieta este astfel gandita incat sa creeze un echilibru perfect in organism, astfel incat sa slabiti sanatos, fara a va infometa sau a va priva de anumite grupe alimentare.

Rina's 90 Day Diet Plan

ZILE DE DIETA

Există patru tipuri diferite de zile de dietă din punct de vedere al combinării alimentelor. Pe parcursul celor trei luni, aceste patru tipuri de zile se repetă. Regimul începe întotdeauna cu ziua de proteine, urmează ziua de amidonuri (carbohidraţi complecşi, majoritatea cereale nerafinate şi legume), apoi ziua de carbohidraţi (carbohidraţi simpli, în general cereale rafinate) şi, ultima din cele patru, o zi de vitamine; apoi, din nou, o zi de proteine şi aşa mai departe. A 29-a zi din fiecare lună este Ziua de Apă (se consumă numai apă).

Ordinea tipurilor de zile este clar evidenţiată; totuşi numerotarea zilelor se poate dovedi utilă. Foarte important: ordinea tipurilor de zile nu trebuie schimbată.

Serviţi cel puţin trei mese pe zi. în prima parte a zilei, până la masa de prânz, puteţi mânca fructe sau legume (sau sucuri din fructe şi legume) la interval de două ore. Sucurile din fructe sau legume sunt lichide, însă constituie o masă.


PERIOADE ZILNICE DE DIGESTIE

Perioada de purificare durează de la ora 4:00 a.m. până la prânz. Pe durata acestei perioade, este recomandat să mâncaţi fructe sau legume şi să beţi multe lichide (apă sau ceai neîndulcit).

Cea de-a doua parte a zilei, perioada de ingestie, durează de la prânz până la ora 20:00. Această perioadă este destinată prânzului şi cinei. Nu contează atat de mult cantitatea de alimente ingerată cât aspectele legate de combinarea acestora şi intervalul între mese.

- în zilele de proteine, trebuie să existe un interval de cel puţin 4 ore între prânz şi cină.
- în zilele de amidonuri şi în zilele de carbohidraţi, pauza între prânz şi cină trebuie să fie de minim 3 ore.
- în zilele de vitamine, puteţi mânca din 2 în 2 ore.

Cea de-a treia perioadă zilnică este denumită perioada de digestie şi durează de la ora 8:00 p.m. până la ora 4:00 dimineaţa. Pe durata acestei perioade, trebuie să vă abţineţi de la orice fel de mâncare!


MICUL DEJUN - FRUCTE SI LEGUME INAINTE DE PRANZ

Micul dejun nu se schimbă pe parcursul celor 90 de zile de regim: înaintea prânzului, la interval de 2 ore se pot consuma fructe sau legume. Le puteţi combina după gust. Pentru o mai bună digestie, puteţi consuma separat dife tipuri de fructe. Puteţi mânca fructe proaspete sau uscate, legume proaspete seminţe, nuci şi sucuri din fructe şi legume. Pentru un plus de varietate, adaugatii fructe uscate în meniul dumneavoastră.

Sucurile nu trebuie să conţină zahăr şi se recomandă în special sucul proasp Dacă aveţi un storcător de fructe, profitaţi din plin de acesta.

Fructele uscate sunt permise; o mână de fructe uscate la o masă va fi suficient. Acestea vor avea un gust aromat dacă sunt înmuiate deoarece vor putea fi mai uşor mestecate.

In zilele de VITAMINE, puteţi consuma, de asemenea, seminţe şi nuci. Cumpăraţi un pachet de 100 grame şi împărţiţi conţinutul în patru porţii. Nucile şi seminţele sunt bogate în grăsimi, iar consumul excesiv de grăsimi nu este bun pentru sănătate, chiar dacă acestea provin din legume. Nu sunt permise nucile şi seminţele prăjite şi sărate. Dacă nu vă plac nucile şi seminţele, le puteţi înlocui cu fructe uscate.


1. ZIUA DE PROTEINE

PRÂNZ: alegeţi între carne de pasăre, vită, porc, iepure, curcan, vânat, peşte, fructe de mare, tofu (brânză din soia) sau proteine de origine vegetală.

Pe lângă proteinele alimentare, preparaţi multă salată proaspătă sau alte legume, la abur, înăbuşite sau sote.

Şi nu uitaţi: o felie de pâine şi 0,3 litri de supă simplă, dacă doriţi. Beţi supa la sfârşitul mesei.

Nu combinaţi diferitele tipuri de proteine alimentare (carne şi lactate, carne şi ouă sau lactate şi ouă).

CINĂ: aceleaşi tipuri de alimente ca la prânz, cu excepţia supei şi a pâinii. Dacă prânzul include carne, trebuie să aveţi carne şi la cină; acelaşi lucru este valabil şi în cazul celorlalte alimente alese pentru prânz. Cantitatea de alimente consumată la cină trebuie să fie întotdeauna cât jumătate din cantitatea consumată la prânz.


2. ZIUA DE AMIDONURI

PRÂNZ: consumaţi carbohidraţi cu un conţinut bogat în amidon: fasole, mazare; boabe de soia, linte, năut, orez sau cartofi, crupe de hrişcă (sau soia), mei, alte cereale (fierte, înăbuşite sau sotate în cât mai puţină grăsime). Aceste alimente ie puteţi asorta cu salate şi legume.

Puteţi mânca doar o felie de paine.

CINĂ: aceleaşi alimente ca la prânz, totuşi în cantităţi mai mici şi fără pâine.


3. ZIUA DE CARBOHIDRAŢI

PRÂNZ: meniul din ziua de carbohidraţi poate include: mămăligă, cuş-cuş, orice tipuri de paste sau pizza cu legume sau ierburi aromate şi, de asemenea, alte aluaturi (covrigi săraţi, baghete sărate, biscuiţi, grisine şi alte produse de panificaţie fabricate din aluat fără drojdie) prăjituri.

Sunt permise sfecla roşie şi salatele din rucola, varza, salata verde, sau castraveţi.

CINĂ: o felie de tort sau 3 produse de patiserie la alegere ori aceeaşi cantitate biscuiţi sau 3 cupe de îngheţată şi obligatoriu, 4 bucăţele de ciocolată neagra.

Absolut delicios!

Dacă nu vă daţi în vânt după dulciuri, răsfăţaţi-vă cu biscuil săraţi sau o felie de pizza ... şi obligatoriu 4 bucăţele de ciocolată neagră.


4. ZIUA DE VITAMINE

In ziua de vitamine, fructele şi legumele intră în meniul fiecărei mese. Combinarea fructelor este lăsată la latitudinea dumneavoastră; totuşi, este de preferat să consumaţi un singur fel de fructe la o masă.

De asemenea, puteţi consuma fructe uscate, seminţe şi nuci.

Pentru a beneficia cât mai mult de vitaminele din fructe, acestea trebuie consumate proaspete şi cu coajă. Sunt, de asemenea permise compoturile din fructe, fructele pasate, supele din legume şi fructele coapte.

Dacă nu vă plac fructele, combinaţi-le sau înlocuiţi-le cu legume proaspete simple (fără sosuri).


ZIUA DE APA

O dată pe lună, obligatoriu după o zi de vitamine (o dată la 29 de zile) urmează o zi de apă, după care începeţi din nou cu o zi de proteine. In zilele de apă veţi bea numai apă. Dacă nu vă puteţi abţine de la mâncare, preparaţi o supă de legume sau sucuri din fructe sau legume proaspete (sau săriţi peste ziua de apă). Apa este indispensabilă; trebuie să beţi în fiecare zi.

BAUTURI

Beti cel putin 2 litri de apa pe zi, de preferat mai mult. De asemenea, beti ceai si sucuri de fructe sau legume.

-Reţineţi că sucurile de fructe si legume constituie o masa.

-Consumul de alcool incetineste procesul de pierdere in greutate.

Nu uitati!
 • Disciplina este extrem de importantă: nu trebuie să sari peste niciuna dintre zilele dietei și nu trebuie să încalci regulile de alimentație disociată
 • Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei
 • Ca lichide, poți consuma apă, ceaiuri si cafea neîndulcite; ideală este însă apa, datorită rolului de detoxifiere
 • Fiecare aliment care este recomandat in timpul acestei diete are un rol important in buna functionare a organismului (si pentru propria sanatate), din acest motiv trebuie sa nu le omiteti
 • In zilele in care consumati proteine pastrati un interval de circa 4 ore intre pranz si cina, in zilele in care consumati amidonuri si carbohidrati un interval de minim 3 ore intre pranz si cina, iar in zilele in care consumati vitamine puteti manca din 2 in 2 ore.
 • Dupa incheierea dietei, pentru alte 90 de zile, continuati sa mancati fructe la micul dejun. Daca in aceste 3 luni de mentinere mai slabiti alte 3 kg, inseamna ca schimbarea metabolismului s-a produs.
 • Dacă întrerupeţi mai devreme regimul Rina's 90, schimbarea metabolică nu va mai avea loc. Corpul are nevoie de timp pentru a se obişnui cu noul regim alimentar. Dacă vă hotărâţi să urmaţi regimul Rina's 90, ţineţi-l până la capăt Rezultatele nu vor întârzia să apară. Dacă rezistaţi timp de trei luni (ceea ce n este deloc dificil) şi urmaţi planul Rina's 90, veţi putea pierde până la 25 de kilograme sau chiar mai mult. Aceasta este cu siguranţă o realizare demnă de toată lauda.
 • Pierderea în greutate nu funcţionează la fel pentru toată lumea. Unele persoa pierd un număr mare de kilograme în primele două săptămâni şi apoi întrerup regimul alimentar. Nu trebuie să renunţaţi înainte ca cele 90 de zile să se fi în sau, dacă sunteţi îngrijoraţi că veţi slăbi prea mult, puteţi trece la regimul alim din Rina's 90, Partea a ll-a.
 • în mod special dorim să evidenţiem faptul că dietele extrem de simplificate bazate pe combinarea corectă a mâncării (precum „carne şi salată" sau „salată şi cartofi"), privează organismul de substanţele nutritive de care are nevoie. Această simplificare exagerată a metodei face mai mult rău decât bine, reduce din energie şi afectează sănătatea. Scopul acestui regim alimentar nu este doar de a pierde în greutate, ci de a vă schimba şi înfrumuseţa stilul de viaţă.
 • Dacă „trişaţi" şi nu respectaţi principiile planului Rina's 90, trebuie să reluaţi regimul din ziua următoare şi să nu vă simţiţi vinovaţi sau deprimaţi din aceas cauză.
 • Fiţi realişti, urmăriţi-vă scopul şi nu exageraţi.


CARE ESTE OBIECTIVUL VOSTRU?

Calculaţi indicele de masă corporală (denumit în continuare IMC). IMC vă ajută să vă hotărâţi asupra greutăţii corporale ideale ţintă şi astfel, să aveţi un obiectiv mai clar.

Sau măsuraţi-vă circumferinţa taliei: femeile trebuie să aibă 80 centimetri în talie sau mai puţin şi bărbaţii 94 centimetri sau mai puţin.

DATE:
greutate (kg)/ [înălţime(m)]
MASA CORPORALĂ:
Sub 18,5 = subponderal
18,5 - 25 = normal
25 -30 = supraponderal
30 - 40 = obez Peste 40 = foarte obez
Dimensiuni:
TALIE:
ŞOLDURI:
PIEPT:
UMERI:
COAPSE:
IMC ACTUAL:
IMC ŢINTĂ:

TREBUIE DOAR SĂ ÎNCEPEŢI!

Idei de retete:

 • piept de pui cu legume
 • piept de pui la gratar cu salata
 • tocanita de pui
 • pulpe la tava cu salata din rosii, castraveti, ardei gras rosu si galben, ceapa, ridiche
 • 2 pulpe de pui cu ciuperci pleurotus si legume la cuptor+ salata de rosii, castraveti si ceapa
 • 2 pulpe despielitate cu roșii, castraveți, ardei gras roșu si verde
 • 2 pulpe de pui la cuptor cu 3 castraveti murati si un ardei iute
 • 2 pulpe de pui + legume la cuptor
 • 2 pulpe pui cu ciuperci si dovlecei cu sos de rosii si usturoi si busuioc proaspat + salata de varza
 • carne pui + salata varza
 • carne pui + spanac in sos de rosii si usturoi + salata
 • salata cu ou, roșii, castraveți, ceapa, ardei gras, morcov
 • salata din rosii, castraveti, ceapa verde, branza feta + 1 felie paine neagra
 • ciuperci umplute cu branza si ardei gras + salata
 • 1 chifla cu susan , urda, ciuperci la gratar, ceapa, masline si rosii
 • omleta cu ciuperci
 • omleta cu legume (ciuperci, ardei gras si ceapa verde) + rosii
 • 2 oua
 • 1 ou, 1 avocado, 2 broccoli, maslne
 • 1-2 oua ochi sau fierte cu spanac + rosii
 • 2 file somon 400 gr (250gr pranz si 150 gr cina)
 • 2 pastravi file + legume
 • 1 conserva ton + salata
 • 400 gr scoici (250 gr pranz + 150 gr cina)
 • 400 g creveti + tocanita ciuperci + salata
 • 250g file de cod + legume
 • 160 g sardele
 • 2 cotlet carne porc + ghiveci legume+ salata
 • frigarui cu carne porc, ardei, rosii.
 • 500 gr coaste porc slabe (cina 2 buc)
 • chiftelute de porc + ghiveci legume+ ardei capia copt
 • muschi de porc cu zucchini la gratar + salata asortata
 • ficatei de pui cu varza calita + salata
 • ficatei de pui cu salata varza / salata castraveti
 • ficatei de pui cu legume la abur
 • legume la gratar (dovlecei) cu sos tzatziki
 • dovlecei la cuptor cu mozzarella
 • conopida cu branza degresata la cuptor + salata
 • 100 gr branza degresata
 • 200 g tofu la gratar + salataZiua 2 - ZIUA DE AMIDONURI

Mic dejun :

ora 8 : 1 mar / mandarine / ciorchine struguri negri
Gustare :

ora 10: banana / kiwi
PRÂNZ:

Consumati legume cu un continut bogat în amidon: fasole, mazare, soia, linte, nãut, orez sau cartofi, crupe de hriscã (sau soia), mei, alte cereale (fierte, înãbusite sau sotate în cât mai putinã grãsime). Aceste alimente ie puteti asorta cu salate si legume. Puteti mânca doar o felie de paine.

CINÃ:

aceleasi alimente ca la prânz, totusi în cantitãti mai mici si fãrã pâine.


Ziua 3 - ZIUA DE CARBOHIDRATI

Mic dejun :

ora 8 : 3 felii de ananas proaspat sau 2 mere
Gustare :

ora 10: banana sau kiwi
PRÂNZ:

Meniul din ziua de carbohidraþi poate include terci de hriscã sau de porumb, mãmãligã, cuscus, diferiti fulgi si terci sau feluri de mâncare din cereale mãcinate. Puteti alege orice tipuri de paste sau pizza cu legume sau ierburi aromate si, de asemenea, alte aluaturi (covrigi sãrati, baghete sãrate, biscuiti, grisine si alte produse de panificatie fabricate din aluat fãrã drojdie) prãjituri. Sunt permise sfecla rosie si salatele din rucola, varza, salata verde, sau castraveti.

CINÃ:

O felie de tort sau 3 produse de patiserie la alegere ori aceeasi cantita biscuiti sau 3 cupe de înghetþatã si obligatoriu, 4 bucãtele de ciocolatã neagrã. Dacã nu vã dati în vânt dupã dulciuri, rãsfãtati-vã cu biscuiti sãrati sau o felie de pizza ... si obligatoriu 4 bucãtele de ciocolatã neagrã.


In ziua de vitamine, fructele si legumele intrã în meniul fiecãrei mese. Combinarea fructelor este lãsatã la latitudinea dumneavoastrã; totusi, este de preferat sã consumati un singur fel de fructe la o masã. De asemenea, puteti consuma fie fructr uscate, seminte si nuci.

Pentru a beneficia cât mai mult de vitaminele din fructe, acestea trebuie consumate proaspete si cu coajã; sunt, de aseme permise compoturile din fructe, fructele pasate, supele din fructe si legume si fructele coapte.

Dacã nu vã plac fructele, combinati-le sau înlocuiti-le cu legume proaspete simple (fãrã sosuri).


ZIUA DE APA

O datã pe lunã, obligatoriu dupã o zi de vitamine (o datã la 29 de zile) urmeazã o zi de apã, dupã care începeti din nou cu o zi de proteine. In zilele de apã veti bea numai apã.

Dacã nu vã puteþi abþine de la mâncare, preparaþi o supã de legume sau sucuri din fructe sau legume proaspete (sau sãriþi peste ziua de apã).

Apa este indispensabilã; trebuie sã beti în fiecare zi.


BAUTURI

Beti cel putin 2 litri de apa pe zi, de preferat mai mult. De asemenea, beti ceai si sucuri de fructe sau legume.

- Retineti cã sucurile de fructe si legume constituie o masa.

- Puteti bea o cafea fara zahar. Incercati cafeaua boabe.

- Consumul de alcool incetineste procesul de pierdere in greutate.


Nu uitati:

Pentru ca dieta sa aiba succes, respectati ordine zilelor din acest meniu disociat. Alternati zilele dupa cum scrie mai sus, nu sariti peste nici o zi, nu le schimbati ordinea si nu uitati de ziua cu apa. Peste toate acestea puteti consuma ceai si cafea cat doriti, dar va recomandam sa consumati doar dimineata cafea, cel mult doua cesti de ceai neindulcit pe zi si restul apa, pentru ca apa este cel mai bun lichid pentru slabire.

Dieta Rina dureaza 90 de zile, iar fiecare a 29-a zi este de detoxifiere (practic este ziua 29 si ultima zi din dieta).


TREBUIE DOAR SÃ ÎNCEPETI!

Urmãtoarele pagini oferã meniuri pentru fiecare zi de regim. Vã rugãm, reþim pe lângã tipul alimentelor („combinarea alimentelor") ºi cantitate, sunt la fel de importante urmãtoarele:

-programarea meselor conform orarului sugerat.

-consumul unor cantitãþi suficiente de lichid (apã, ceai neîndulcit, sucuri proaspãt stoarse).

-exerciþiile fizice (regulat, cel puþin 30 de minute pe zi, dacã este posibil).

-sã vã bucuraþi de compania persoanelor care vã susþin (membrii familiei, prieteni, forumuri etc).


Idei de retete pentru dieta Rina:


MIC DEJUN

-2 portocale sau 2 kiwi etc. Nu vã înfometaþi. Serviti gustãri bogate în vitamine, din douã în douã ore pânã la prânz (fructe sau legume proaspete simple).

Insã atentie, numai pâna la ora pranzului.

ZIUA 1 PROTEINE


Participati la discutie:

Ati incercat dieta Rina? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:

Stay connected

Cele mai bune diete de slabire !


POPULAR TAGS
Wedding dresses Weight loss Prom Home decor ideas Trends Shopping Travel Ad Campaigns Makeup Fashion Shows Kids fashion
RELATED POSTS

7 Mai 2014

Men with style
Read More >>

6 Jun 2014

Red-carpet fashion
Read More >>

Celebrity fashion style & Style icons
Read More >>

4 Aug 2014

Street style fashion
Read More >>

4 Aug 2014

Fashion for kids
Read More >>

Fashion in movies
Read More >>
SponsorsRecommended blogs
Blonde Fashionista
Find here the latest fashion trends, celebrity style, fashion and beauty tips.
Read More >>

Luxury Lifestyle & Design
Latest interior design trends, modern, new design trends and fresh design ideas.
Read More >>

Wedding dresses and trends
Your ultimate resource for wedding dresses & wedding inspiration.
Read More>>